Aandoening en voeding

Voeding beheerst een belangrijk deel van je leven. Vaak is het kiezen voor een gezond alternatief eenvoudig.
Onderstaand is een overzicht gegeven van voedingen die je kunnen helpen een ziekte te voorkomen of er sneller van te herstellen.
Deze lijst is automatisch gesorteerd door gebruikers van deze website.

Voor verdere onderbouwing van voeding per aandoening kijk op


  

Top

  1. Allergie
  2. Nieraandoening
  3. Jicht
  4. Longaandoening
  5. Hoofdpijn
  6. Overdosis toxische stoffen - natuurlijke vergiftiging
  7. Koorts
  8. Brandend maagzuur (zuurbranden)
  9. Reuma (artritis)
  10. Taai slijm in de keel
  11. Diarree
  12. Menstruatie (overmatig bloedverlies)
  13. Darmgassen (winderigheid flatulentie)
  14. Hooikoorts (pollinosis, allergie voor pollen)
  15. Spierreuma (PMR)
  16. Spraak- / fonatiestoornis
  17. Glutenallergie (coeliakie)
  18. Keelontsteking
  19. Tandvleesontsteking (gingivitis)
  20. Brandend maagzuur (zwangerschap)
  21. Botontkalking (osteoporose)
  22. Zenuwaandoening
  23. Maagzuur overschot
  24. Diabetes - suikerziekte
  25. Tong- en mondbranden
  26. Voetschimmel (zwemmerseczeem)
  27. Spataderen
  28. Hoge bloeddruk
  29. Buikgriep
  30. Hartaandoening
Pagina's
Top Probleem (aandoening) Voedingsbronnen
1 Allergie
  1. Eten van Druiven
  2. Curcuma - geelwortel
  3. Teunisbloemolie
  4. Propolis (bijen)
  5. Gamma-linoleenzuur (GLA)
  6. MSM
  7. Geen melkproducten
  8. Regelmatig eten van Ananas
  9. Zuurkool
  10. Appelazijn
» Meer...
2 Nieraandoening
  1. Iers mos
  2. Augurken eten
  3. Vitamine D
  4. Regelmatig aardappelen eten
  5. Eicosapentaeenzuur (EPA)
  6. Kombucha
  7. Natriumbicarbonaat
  8. Lijnzaad
  9. Mediterraan dieet
  10. Geen asperges eten
» Meer...
3 Jicht
  1. Dagelijks theelepel bakpoeder oplossen in water en dan drink
  2. Mandarijnen
  3. Sjalotjes
  4. Spitskool
  5. Eten van spruiten
  6. Eten van tomatenproducten (m.n. lycopeen)
  7. Regelmatig aardappelen eten
  8. Geen asperges eten
  9. Aalbessen zwart
  10. Eten van Kervel
» Meer...
4 Longaandoening
  1. Bloemkool
  2. Broccolli eten
  3. Eten van Cactusvruchten
  4. Eten van spruiten
  5. Aardbeien eten
  6. Eten van Frambozen
» Meer...
5 Hoofdpijn
  1. Eten van asperges
  2. Munt
  3. Choline
  4. Eten van bananen
  5. Vitamine B2
  6. Geen alcohol drinken
  7. Magnesium
  8. Voldoende drinken
  9. Vermijden van gefrituurd eten
  10. Geen Tyraminerijke voeding
» Meer...
6 Overdosis toxische stoffen - natuurlijke vergiftiging
  1. Zonnebloempitten
  2. Eten van Peterselie
  3. Citroen
  4. Koriander
  5. Knoflook
  6. Tarwegras
  7. Eten Uien
  8. Eten van linzen
  9. Hennepzaad
  10. Bloemkool
» Meer...
7 Koorts
  1. Chocolade eten
  2. Aardbeien eten
  3. Meloen
  4. Gezegende distel
  5. Eten van Frambozen
  6. Curcuma - geelwortel
  7. Ijzerhard
  8. Wijnruit
  9. Appels
  10. Vlier (bloem)
» Meer...
8 Brandend maagzuur (zuurbranden)
  1. Polyfenolen (bijv. blauwe bessen)
  2. Vermijden van koolzuurhoudend drank
  3. Weinig alcohol drinken
  4. Paardenbloem
  5. Johannesbrood
  6. Eten van Druiven
  7. Lavendel
  8. Appelazijn
  9. Niet vet eten
  10. Natriumbicarbonaat
» Meer...
9 Reuma (artritis)
  1. Dieet
  2. Eten van asperges
  3. Eten van bananen
  4. Eten van Frambozen
  5. Komkommer
  6. Spirulina
  7. Blauwe bessen
  8. Valeriaan
  9. Bosbessen
  10. Borium
» Meer...
10 Taai slijm in de keel
  1. Eten van sinaasappels
  2. Eten van geroosterd brood
  3. Curcuma - geelwortel
  4. Pittig eten
  5. NAC
  6. Damiana
  7. Valeriaan
  8. Suikerwater
  9. Paddestoelen
  10. Peren
» Meer...
11 Diarree
  1. Zoete aardappel
  2. Eten van bramen
  3. Eten van droog beschuit
  4. Boekweit
  5. Keltisch zeezout
  6. Bosbessen
  7. Roosvicee STOP
  8. Mungbonen
  9. Bouillon soep
  10. Eten van bananen
» Meer...
12 Menstruatie (overmatig bloedverlies)
  1. Mosselen
  2. Eten van bramen
  3. Vrouwenmantel
  4. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  5. Heilige lotus zaad
  6. Vitamine C
  7. Vitamine A
  8. IJzer
  9. Golenseal
  10. Herderstasje
» Meer...
13 Darmgassen (winderigheid flatulentie)
  1. Pompoen
  2. Eten van zwarte peper
  3. Augurken eten
  4. Selderij
  5. Actieve kool
  6. Kamille thee drinken
  7. Koriander
  8. Dieet
  9. Gember
  10. Anijszaad
» Meer...
14 Hooikoorts (pollinosis, allergie voor pollen)
  1. Mierikswortel
  2. Regelmatig vers regenwater drinken
  3. Curcuma - geelwortel
  4. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  5. Spirulina
  6. Quercetine
  7. Magnesiumrijke voeding
  8. OPC druivenpittenextract
  9. Koningskaars
  10. Eten Uien
» Meer...
15 Spierreuma (PMR)
  1. Dieet
  2. Curcuma - geelwortel
  3. Eten van asperges
  4. MSM
  5. Krillolie
  6. Spirulina
  7. Zink
  8. Chlorella
  9. Eten van Peterselie
  10. Eten van bananen
» Meer...
16 Spraak- / fonatiestoornis
  1. Pijnboompitten
» Meer...
17 Glutenallergie (coeliakie)
  1. Vitamine C
  2. Extra vitamine
  3. Dieet (glutenvrij)
  4. Omega-3
  5. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  6. Quinoa
  7. Glutenvrije tussendoortjes
  8. Cassave
  9. Vitamine A
  10. Vitamine D
» Meer...
18 Keelontsteking
  1. Regelmatig eten van Ananas
  2. Watermeloen
  3. Blauwe bessen
  4. Appelazijn
  5. Zwarte walnoten
  6. Honing
  7. Eten van Frambozen
  8. Propolis (bijen)
  9. Rozemarijn
  10. Komkommer
» Meer...
19 Tandvleesontsteking (gingivitis)
  1. Vijgen
  2. Drynaria
  3. Curcuma - geelwortel
  4. Vitamine C
  5. Regelmatig drinken van koffie
  6. Vitamine D
  7. Echinacea
  8. Vitamine A
  9. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  10. Coenzym Q10 - CoQ10
» Meer...
20 Brandend maagzuur (zwangerschap)
  1. Vanillepudding eten
  2. Melk drinken
  3. Vermijden van koolzuurhoudend drank
  4. Chloride
» Meer...
21 Botontkalking (osteoporose)
  1. Appelazijn
  2. Calciumrijk voedsel
  3. Vitamine C
  4. Calcium
  5. Vitamine k
  6. Vitamine D
  7. Kiezelzuur
  8. Magnesiumrijke voeding
  9. Magnesium
  10. Ghee
» Meer...
22 Zenuwaandoening
  1. Venkel
  2. Kelp
  3. Lijnzaadolie
  4. Bascillicum
  5. Abrikozen eten
  6. Vitamine B6
  7. Regelmatig drinken van koffie
  8. Mangaan
  9. Kalium
  10. Olijven
» Meer...
23 Maagzuur overschot
  1. Rozijnen
  2. Bladsla
  3. Chloride
  4. Appelazijn
» Meer...
24 Diabetes - suikerziekte
  1. Eten Uien
  2. Eten van rode bieten
  3. Levertraan
  4. Eten van champignons
  5. Palmsuiker
  6. Suikervervangers (Xylitol, sorbitol, mannitol etc.)
  7. Gember
  8. Eten van bramen
  9. Vitamine D
  10. Kokosbloesemsuiker
» Meer...
25 Tong- en mondbranden
  1. Extra vitamine
  2. Alfa Liponzuur (voedingssupplement)
  3. Kauwgom
  4. Voldoende drinken
  5. Gezond eten
  6. Ijzertabletten
  7. Eten van Druiven
  8. Vitamine B2
  9. Vitamine B12
» Meer...
26 Voetschimmel (zwemmerseczeem)
  1. Appelazijn
  2. Kefir
  3. Honing
  4. Alfalfa
  5. Knoflook
» Meer...
27 Spataderen
  1. Cellulose
  2. Blauwe bessen
  3. Rutine
  4. Zink
  5. Gevarieerde voeding
  6. Gotu kola
  7. Muizedoorn
  8. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  9. Vitamine C
  10. Paardenkastanje
» Meer...
28 Hoge bloeddruk
  1. Tarwegras
  2. Tamarinde
  3. Oregano olie
  4. Knoflook
  5. Kalium
  6. Bietensap drinken
  7. Levertraan
  8. Drinken van zwarte thee
  9. Puur chocolade (min. 70%; )
  10. Magnesium
» Meer...
29 Buikgriep
  1. Appelazijn
  2. Bosbessen
  3. Eten van bananen
  4. Vitamine B12
  5. Zink
  6. Keltisch zeezout
  7. Mager vlees eten
  8. Vitamine D
  9. Vis eten
  10. Vermijden van koolzuurhoudend drank
» Meer...
30 Hartaandoening
  1. Geen natriumhoudende producten eten
  2. Vitamine E
  3. Walnoten
  4. Eten van bananen
  5. Beperkt eten van rood vlees
  6. Vitamine C
  7. Coenzym Q10 - CoQ10
  8. Olijfolie gebruiken
  9. Eten van noten
  10. Knoflook
» Meer...
Pagina's