Aandoening en voeding

Voeding beheerst een belangrijk deel van je leven. Vaak is het kiezen voor een gezond alternatief eenvoudig.
Onderstaand is een overzicht gegeven van voedingen die je kunnen helpen een ziekte te voorkomen of er sneller van te herstellen.
Deze lijst is automatisch gesorteerd door gebruikers van deze website.

Voor verdere onderbouwing van voeding per aandoening kijk op


  

Top

  1. Allergie
  2. Nieraandoening
  3. Jicht
  4. Longaandoening
  5. Hoofdpijn
  6. Overdosis toxische stoffen - natuurlijke vergiftiging
  7. Koorts
  8. Brandend maagzuur (zuurbranden)
  9. Diarree
  10. Menstruatie (overmatig bloedverlies)
  11. Reuma (artritis)
  12. Hooikoorts (pollinosis, allergie voor pollen)
  13. Spierreuma (PMR)
  14. Darmgassen (winderigheid flatulentie)
  15. Taai slijm in de keel
  16. Spraak- / fonatiestoornis
  17. Keelontsteking
  18. Glutenallergie (coeliakie)
  19. Zenuwaandoening
  20. Brandend maagzuur (zwangerschap)
  21. Botontkalking (osteoporose)
  22. Tandvleesontsteking (gingivitis)
  23. Maagzuur overschot
  24. Spataderen
  25. Diabetes - suikerziekte
  26. Buikgriep
  27. Middenrifbreuk
  28. Tong- en mondbranden
  29. Voetschimmel (zwemmerseczeem)
  30. Meniére
Pagina's
Top Probleem (aandoening) Voedingsbronnen
1 Allergie
  1. Eten van Druiven
  2. Curcuma - geelwortel
  3. Teunisbloemolie
  4. Propolis (bijen)
  5. Gamma-linoleenzuur (GLA)
  6. MSM
  7. Geen melkproducten
  8. Regelmatig eten van Ananas
  9. Appelazijn
  10. Zuurkool
» Meer...
2 Nieraandoening
  1. Iers mos
  2. Augurken eten
  3. Vitamine D
  4. Regelmatig aardappelen eten
  5. Eicosapentaeenzuur (EPA)
  6. Eten van tomatenproducten (m.n. lycopeen)
  7. Katsklauw
  8. Mediterraan dieet
  9. Geen asperges eten
  10. Granaatappel
» Meer...
3 Jicht
  1. Dagelijks theelepel bakpoeder oplossen in water en dan drink
  2. Mandarijnen
  3. Sjalotjes
  4. Eten van spruiten
  5. Spitskool
  6. Eten van tomatenproducten (m.n. lycopeen)
  7. Regelmatig aardappelen eten
  8. Geen asperges eten
  9. Aalbessen zwart
  10. Eten van Kervel
» Meer...
4 Longaandoening
  1. Bloemkool
  2. Broccolli eten
  3. Eten van grapefruit
  4. Oregano
  5. Groene thee
  6. Wortels
  7. Selderij
  8. Vitamine C
  9. Eten van Cactusvruchten
  10. Eten van spruiten
» Meer...
5 Hoofdpijn
  1. Eten van asperges
  2. Vitamine B2
  3. Munt
  4. Choline
  5. Eten van bananen
  6. Geen alcohol drinken
  7. Magnesium
  8. Voldoende drinken
  9. Vermijden van gefrituurd eten
  10. Geen Tyraminerijke voeding
» Meer...
6 Overdosis toxische stoffen - natuurlijke vergiftiging
  1. Zonnebloempitten
  2. Eten van Peterselie
  3. Citroen
  4. Koriander
  5. Knoflook
  6. Tarwegras
  7. Eten Uien
  8. Eten van linzen
  9. Hennepzaad
  10. Bloemkool
» Meer...
7 Koorts
  1. Chocolade eten
  2. Aardbeien eten
  3. Meloen
  4. Gezegende distel
  5. Eten van Frambozen
  6. Curcuma - geelwortel
  7. Ijzerhard
  8. Wijnruit
  9. Appels
  10. Vlier (bloem)
» Meer...
8 Brandend maagzuur (zuurbranden)
  1. Polyfenolen (bijv. blauwe bessen)
  2. Eten van Druiven
  3. Vermijden van koolzuurhoudend drank
  4. Appelazijn
  5. Weinig alcohol drinken
  6. Lavendel
  7. Paardenbloem
  8. Johannesbrood
  9. Niet vet eten
  10. Natriumbicarbonaat
» Meer...
9 Diarree
  1. Zoete aardappel
  2. Eten van bramen
  3. Boekweit
  4. Eten van droog beschuit
  5. Keltisch zeezout
  6. Mungbonen
  7. Bosbessen
  8. Roosvicee STOP
  9. Bouillon soep
  10. Eten van bananen
» Meer...
10 Menstruatie (overmatig bloedverlies)
  1. Mosselen
  2. Eten van bramen
  3. Vrouwenmantel
  4. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  5. Heilige lotus zaad
  6. Vitamine C
  7. Vitamine A
  8. IJzer
  9. Golenseal
  10. Herderstasje
» Meer...
11 Reuma (artritis)
  1. Dieet
  2. Eten van asperges
  3. Eten van bananen
  4. Eten van Frambozen
  5. Komkommer
  6. Blauwe bessen
  7. Spirulina
  8. Valeriaan
  9. Eten van Peterselie
  10. Bosbessen
» Meer...
12 Hooikoorts (pollinosis, allergie voor pollen)
  1. Mierikswortel
  2. Regelmatig vers regenwater drinken
  3. Curcuma - geelwortel
  4. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  5. Spirulina
  6. Quercetine
  7. Katsklauw
  8. Magnesiumrijke voeding
  9. OPC druivenpittenextract
  10. Koningskaars
» Meer...
13 Spierreuma (PMR)
  1. Dieet
  2. Curcuma - geelwortel
  3. Eten van asperges
  4. MSM
  5. Krillolie
  6. Spirulina
  7. Zink
  8. Chlorella
  9. Eten van Peterselie
  10. Omega-3
» Meer...
14 Darmgassen (winderigheid flatulentie)
  1. Pompoen
  2. Eten van zwarte peper
  3. Augurken eten
  4. Selderij
  5. Actieve kool
  6. Kamille thee drinken
  7. Koriander
  8. Dieet
  9. Gember
  10. Anijszaad
» Meer...
15 Taai slijm in de keel
  1. Eten van sinaasappels
  2. Eten van geroosterd brood
  3. Pittig eten
  4. Curcuma - geelwortel
  5. Suikerwater
  6. N-acetylcysteïne - NAC
  7. Damiana
  8. Valeriaan
  9. Paddestoelen
  10. Eten van asperges
» Meer...
16 Spraak- / fonatiestoornis
  1. Pijnboompitten
» Meer...
17 Keelontsteking
  1. Regelmatig eten van Ananas
  2. Watermeloen
  3. Appelazijn
  4. Blauwe bessen
  5. Zwarte walnoten
  6. Rozemarijn
  7. Honing
  8. Eten van Frambozen
  9. Propolis (bijen)
  10. Komkommer
» Meer...
18 Glutenallergie (coeliakie)
  1. Vitamine C
  2. Extra vitamine
  3. Dieet (glutenvrij)
  4. Omega-3
  5. Cassave
  6. Quinoa
  7. Glutenvrije tussendoortjes
  8. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  9. Vitamine A
  10. Vitamine D
» Meer...
19 Zenuwaandoening
  1. Venkel
  2. Kelp
  3. Lijnzaadolie
  4. Bascillicum
  5. Abrikozen eten
  6. Vitamine B6
  7. Regelmatig drinken van koffie
  8. Mangaan
  9. Kalium
  10. Olijven
» Meer...
20 Brandend maagzuur (zwangerschap)
  1. Vanillepudding eten
  2. Melk drinken
  3. Vermijden van koolzuurhoudend drank
  4. Chloride
» Meer...
21 Botontkalking (osteoporose)
  1. Appelazijn
  2. Calciumrijk voedsel
  3. Vitamine C
  4. Calcium
  5. Vitamine k
  6. Vitamine D
  7. Kiezelzuur
  8. Magnesiumrijke voeding
  9. Magnesium
  10. Eten van groene kool
» Meer...
22 Tandvleesontsteking (gingivitis)
  1. Vijgen
  2. Drynaria
  3. Curcuma - geelwortel
  4. Vitamine C
  5. Regelmatig drinken van koffie
  6. Vitamine D
  7. Vitamine A
  8. Echinacea
  9. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  10. Coenzym Q10 - CoQ10
» Meer...
23 Maagzuur overschot
  1. Rozijnen
  2. Bladsla
  3. Chloride
  4. Appelazijn
» Meer...
24 Spataderen
  1. Cellulose
  2. Blauwe bessen
  3. Rutine
  4. Zink
  5. Gevarieerde voeding
  6. Gotu kola
  7. Muizedoorn
  8. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  9. Vitamine C
  10. Paardenkastanje
» Meer...
25 Diabetes - suikerziekte
  1. Eten Uien
  2. Eten van rode bieten
  3. Suikervervangers (Xylitol, sorbitol, mannitol etc.)
  4. Eten van champignons
  5. Levertraan
  6. Palmsuiker
  7. Gember
  8. Eten van bramen
  9. Kokosbloesemsuiker
  10. Vitamine D
» Meer...
26 Buikgriep
  1. Appelazijn
  2. Bosbessen
  3. Eten van bananen
  4. Vitamine B12
  5. Zink
  6. Keltisch zeezout
  7. Mager vlees eten
  8. Vitamine D
  9. Vis eten
  10. Vermijden van koolzuurhoudend drank
» Meer...
27 Middenrifbreuk
  1. Appelazijn
  2. Betaine HCL supplement
  3. Geen alcohol drinken
  4. Natrium
  5. Citroensap
  6. Zure dranken en voeding (bv. appelazijn, citroensap)
» Meer...
28 Tong- en mondbranden
  1. Extra vitamine
  2. Alfa Liponzuur (voedingssupplement)
  3. Kauwgom
  4. Voldoende drinken
  5. Gezond eten
  6. Ijzertabletten
  7. Vitamine B2
  8. Vitamine B12
  9. Eten van Druiven
» Meer...
29 Voetschimmel (zwemmerseczeem)
  1. Appelazijn
  2. Kefir
  3. Honing
  4. Alfalfa
  5. Knoflook
» Meer...
30 Meniére
  1. Aftreksel van gember
  2. Geen cafeïne - cafeïnevrij dieet
» Meer...
Pagina's