Voedingsbronnen met ""

Onderstaand is een lijst te vinden van meer dan 2000 voedingsbronnen met bijbehorende voedingstoffen.
Tip! probeer ook eens de voedingscalculator om te kijken welke voedingsstoffen ontbreken in uw voedingspatroon.

Onderstaande waardes zijn afkomstig uit "NEVO online, version 2019/6.0. RIVM, Bilthoven"

Voeding:
Voedingsgroep:
Voedingsstof:  
Voeding (50 van 2152) Voedingsgroep Enkelvoudige onverzadigde vetzuren[g]
1 Olijfolie 7.8 Vetten en oliën72.2
2 Koolzaadolie/raapzaad- 7.8 Vetten en oliën60.2
3 Arachideolie 7.8 Vetten en oliën59.1
4 Macadamianoten ongezouten 7.9 Noten en zaden58.9
5 Noten macadamia gezouten 7.9 Noten en zaden58.9
6 Margarine vloeibaar 80% vet Blue Band 8.2 Vetten en oliën49
7 Olijfoliedressingazijn 7 Hartige sauzen47.9
8 Hazelnoten ongezouten 8.1 Noten en zaden47.1
9 Kippenvet 7.6 Vetten en oliën46.8
10 Bak en braadvet vloeib 97% vet <17g verz vetz gezouten 8.1 Vetten en oliën46.1
11 Bak en braadvet vita d'or vlees&jus vloeibaar 8.3 Vetten en oliën46.1
12 Wokolie 7.6 Vetten en oliën44.1
13 Margarine vloeibaar 80% vet <17 g verz vetz gezouten 8.2 Vetten en oliën41.4
14 Pecannoten gebrand met olie, gezouten 7.9 Noten en zaden40.8
15 Pecannoten ongebrand ongezouten 7.9 Noten en zaden40.7
16 Olie plantaardig gem 7.8 Vetten en oliën40.3
17 Rijstolie 7.8 Vetten en oliën39.3
18 Palmolie 7.7 Vetten en oliën37.8
19 Olie Becel Blend Classic 7.9 Vetten en oliën37.6
20 Sesamolie 7.5 Vetten en oliën37.6
21 Varkensvet uitgesmolten 7.6 Vetten en oliën37.3
22 Frituurvet vloeibaar 7.4 Vetten en oliën35.5
23 Bak en braadvet vlb 97% vet <17g verz vetz ongezouten 8.1 Vetten en oliën35.5
24 Frituurvet horeca 7.4 Vetten en oliën35.4
25 Margarine vloeibaar 80% vet Becel Olijf 8.1 Vetten en oliën35.2
26 Frituurvet vast 7.4 Vetten en oliën34.9
27 Noten amandelen zonder vliesje ongezouten 8.2 Noten en zaden34.8
28 Noten amandelen zonder vliesje gezouten 8.2 Noten en zaden34.8
29 Jus 75% vet ongebonden bereid zonder juspoeder 7.3 Hartige sauzen34.6
30 Rundvet uitgesmolten 7.5 Vetten en oliën34.3
31 Jus 75% vet gebonden bereid zonder juspoeder 7.3 Hartige sauzen33.6
32 Noten amandelen met vliesje ongezouten 8.2 Noten en zaden33.3
33 Noten amandel met vliesje gezouten 8.2 Noten en zaden33.3
34 Spek vers vet rauw 7 Vlees en gevogelte32.8
35 Margarineproduct vloeibaar <60% vet <17 g verz vet gezouten 8.3 Vetten en oliën32.6
36 Pinda's ongezouten 8.1 Noten en zaden32.1
37 Margarine 80% vet > 24 g verz vetz ongezouten 8.2 Vetten en oliën31.9
38 Aioli 6.9 Hartige sauzen31.4
39 Margarine vlb 80% vet< 17 g verz vetz ongezouten 8.2 Vetten en oliën31.3
40 Jus 75% vet gebonden bereid met juspoeder 7.3 Hartige sauzen31.2
41 Jus 75% vet ongebonden bereid met juspoeder 7.3 Hartige sauzen31.2
42 Noten gemengd ongezouten 8.1 Noten en zaden31
43 Noten gemengd gezouten 8.1 Noten en zaden30.8
44 Margarine 80% vet > 24 g verz vetz gezouten 8.1 Vetten en oliën30.7
45 Cashewnoten ongezouten 8.1 Noten en zaden30.6
46 Cashewnoten gezouten 8.1 Noten en zaden30.6
47 Pindakaas 7.4 Hartig broodbeleg30.3
48 Boterproduct melange gezouten 8.2 Vetten en oliën30
49 Mais/maiskiemolie 7.5 Vetten en oliën29.7
50 Pindakaas met stukjes pinda 7.4 Hartig broodbeleg29.5