Home / Aandoeningsgroepen vs voeding / Hart- en vaatziekten-groep

Hart- en vaatziekten

Aandoeningsgroep vs voeding

Onderstaand is een overzicht te vinden van voedingsbronnen die kunnen helpen bij het genezen of dragelijk maken van de ziekte, gesorteerd of relevantie.
Let op! Ben u bewust dat het samengevoegde groepen betreft en dat behandelingen niet zonder meer op alle aandoeningen van toepassing zijn. Klik op de afzonderlijke aandoeningen om een meer specifiek overzicht te zien.

Wilt u met meer detail en intelligentie zoeken door het systeem dan verwijzen we u toch naar de symptomenzoeker

Aandoeningsgroep Top voedingsbronnen
Hart- en vaatziekten
(Hartkramp (angina pectoris) ,
Hartblok,
Atriumseptumdefect (gaatje in het hart),
Aangeboren hartziekte,
Hartontsteking (endocarditis),
Hartstilstand - Hartfalen,
Hartinfarct - hartaanval,
Hartritmestoornis,
Lekkende hartklep,
Hartspierziekte (cardiomyopathie),
Hartklepafwijking,
Hartgeruis ,
Hartafwijking (aangeboren),
Hartkloppingen,
Instabiele angina (hartkramp),
Stabiele agina (hartkramp),
Hartneurose (Soldiers heart),
Hartspierontsteking (Myocarditis) ,
Hartzakje met vochtophoping (Harttamponade ),
Hartaandoening,
Hartklepaandoening,
Aortaklepstenose - Verkalkte hartklep,
Hartaandoening)
  1. Weinig alcohol drinken
  2. Geen natriumhoudende producten eten
  3. Gezond eten
  4. Cayennepeper
  5. Vitamine B1
  6. Pinda
  7. Magnesium
  8. D-ribose
  9. Vitamine C
  10. Vitamine E
  11. Calcium
  12. Omega-3
  13. Coenzym Q10 - CoQ10
  14. Witlof
  15. Walnoten
  16. Magnesiumrijke voeding
  17. Eten van bananen
  18. Calciumrijk voedsel
  19. Selenium
  20. Haver
  21. Eten van noten
  22. Tarwekiemolie (vooral voor vrouwen)
  23. Niet vet eten
  24. Kalium
  25. Knoflook
  26. Teunisbloemolie
  27. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  28. Olijfolie gebruiken
  29. Beperkt eten van rood vlees
  30. Geen cafeïne - cafeïnevrij dieet
  31. Vitamine D
  32. Choline
  33. Geen alcohol drinken
  34. Suikervrij dieet
  35. Katsklauw
  36. Chiazaden
  37. Oergranen
  38. Groene thee
  39. Sojaproducten
  40. Hennepzaadolie