Home / Aandoeningsgroepen vs voeding / Geheugenaandoening-groep

Geheugenaandoening

Aandoeningsgroep vs voeding

Onderstaand is een overzicht te vinden van voedingsbronnen die kunnen helpen bij het genezen of dragelijk maken van de ziekte, gesorteerd of relevantie.
Let op! Ben u bewust dat het samengevoegde groepen betreft en dat behandelingen niet zonder meer op alle aandoeningen van toepassing zijn. Klik op de afzonderlijke aandoeningen om een meer specifiek overzicht te zien.

Wilt u met meer detail en intelligentie zoeken door het systeem dan verwijzen we u toch naar de symptomenzoeker

Aandoeningsgroep Top voedingsbronnen
Geheugenaandoening
(Dementie,
Verslechterd korte termijn geheugen,
Verslechterd lange termijn geheugen,
Verslechterd geheugen,
Cognitieve veroudering - ouder worden van geheugen,
Geheugenverlies (amnesie),
Alzheimer,
Dementie,
Ziekte van Parkinson,
Frontotemporale dementie,
Vasculaire dementie,
Multi-infarct dementie ,
Lewy body dementie (LBD),
Hersenaandoening,
Verslechterd geheugen)
  1. Groene thee
  2. Gezond eten
  3. Omega-3
  4. Coenzym Q10 - CoQ10
  5. Curcuma - geelwortel
  6. Ginkgo biloba
  7. Hoge dosis vitamine B
  8. Dagelijks fruitsap drinken
  9. Regelmatig drinken van koffie
  10. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  11. Vitamine B
  12. Vitamine B12
  13. Vitamine E
  14. Vitamine D
  15. Vitamine B1
  16. Carnitine
  17. Cacao
  18. Foliumzuur
  19. Theanine (zit o.a. in thee)
  20. Bosbessen
  21. Eten van asperges
  22. Glutation
  23. Fenylalanine
  24. Bexarotene - bewerkte vorm van vitamine A
  25. Magnesium
  26. Mediterraan dieet
  27. Dagelijks thee drinken
  28. Vis eten
  29. Resveratrol
  30. Kruid curcumine
  31. Carnosine
  32. Astaxanthine
  33. Beperkt aantal koolhydraten innemen
  34. Jodium
  35. Vitamine C
  36. Geen alcohol drinken
  37. Alfa Liponzuur (voedingssupplement)
  38. Voldoende groente en fruit eten
  39. Wijn drinken
  40. Knoflook