Home / Aandoeningsgroepen vs voeding / Darmaandoening-groep

Darmaandoening

Aandoeningsgroep vs voeding

Onderstaand is een overzicht te vinden van voedingsbronnen die kunnen helpen bij het genezen of dragelijk maken van de ziekte, gesorteerd of relevantie.
Let op! Ben u bewust dat het samengevoegde groepen betreft en dat behandelingen niet zonder meer op alle aandoeningen van toepassing zijn. Klik op de afzonderlijke aandoeningen om een meer specifiek overzicht te zien.

Wilt u met meer detail en intelligentie zoeken door het systeem dan verwijzen we u toch naar de symptomenzoeker

Aandoeningsgroep Top voedingsbronnen
Darmaandoening
(Dikke darmkanker,
Ziekte van crohn - (chronische darmontsteking) ,
Colitis ulcerosa,
Blindedarmontsteking,
Darmfalen,
Darmkanker,
Darmpoliepen,
Endeldarmkanker,
Darmafsluiting,
Darmperforatie,
Darmgassen (winderigheid flatulentie),
Darmknoop (volvulus) ,
Doorbloedingsstoornis van de darm,
Endeldarmverzakking,
Darmontsteking,
Dikke darmontsteking,
Overgewicht door allergieën of een lekkende darm,
Lekkende darm,
Dunne darmkanker,
Salmonella-darminfectie ,
Spastisch colon (IBS) ,
Verminderde darmflora)
  1. Pompoen
  2. Eten van zwarte peper
  3. Zoethout
  4. Augurken eten
  5. Groene thee
  6. Katsklauw
  7. Selderij
  8. Aftreksel van gember
  9. Vezelrijke voeding
  10. Extract schil granaatappel
  11. Dieet
  12. Vitamine D
  13. Eten van bananen
  14. Calcium
  15. Fenegriek
  16. Te voorkomen met dagelijkse gember
  17. Omega-3
  18. Actieve kool
  19. Kaki
  20. Voldoende groente en fruit eten
  21. Rutine
  22. Vitamine B2
  23. Curcuma - geelwortel
  24. Groente uit kruisbloemfamilie (o.a. bloemkool, broccoli)
  25. Kamille thee drinken
  26. Béta-glucaan
  27. Foliumzuur
  28. Borage olie
  29. CBD olie
  30. Koriander
  31. Pepermunt
  32. Goed kauwen op het eten
  33. Appelazijn
  34. Quercetine
  35. Prebioticum
  36. Geen alcohol drinken
  37. Magnesium
  38. Bramen
  39. Gember
  40. Aalbessen zwart