Home / Aandoeningsgroepen vs voeding / Hartaandoening-groep

Hartaandoening

Aandoeningsgroep vs voeding

Onderstaand is een overzicht te vinden van voedingsbronnen die kunnen helpen bij het genezen of dragelijk maken van de ziekte, gesorteerd of relevantie.
Let op! Ben u bewust dat het samengevoegde groepen betreft en dat behandelingen niet zonder meer op alle aandoeningen van toepassing zijn. Klik op de afzonderlijke aandoeningen om een meer specifiek overzicht te zien.

Wilt u met meer detail en intelligentie zoeken door het systeem dan verwijzen we u toch naar de symptomenzoeker

Aandoeningsgroep Top voedingsbronnen
Hartaandoening
(Hartzakje-ontsteking (chronisch),
Hartzakje-ontsteking (acuut),
Hartzakje met vochtophoping (Harttamponade ),
Hartspierontsteking (Myocarditis) ,
Stabiele agina (hartkramp),
Instabiele angina (hartkramp),
Hartklepafwijking,
Hartgeruis ,
Hartstilstand - Hartfalen,
Hartinfarct - hartaanval,
Hartblok,
Hart- en vaatziekten,
Hart- en vaatziekten,
Hartinfarct - hartaanval (mannen),
Hartinfarct - hartaanval (vrouwen),
Boezemfibrilleren,
Hartritmestoornis,
Boezemfladderen)
  1. Weinig alcohol drinken
  2. Geen natriumhoudende producten eten
  3. Cayennepeper
  4. Omega-3
  5. Gezond eten
  6. Pinda
  7. Olijfolie gebruiken
  8. Magnesium
  9. Vitamine B1
  10. Vitamine C
  11. Vitamine E
  12. Calcium
  13. Coenzym Q10 - CoQ10
  14. Walnoten
  15. Eten van bananen
  16. Haver
  17. Eten van noten
  18. Tarwekiemolie (vooral voor vrouwen)
  19. Niet vet eten
  20. Beperkt eten van rood vlees
  21. Magnesiumrijke voeding
  22. Teunisbloemolie
  23. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  24. Knoflook
  25. D-ribose
  26. Vitamine D
  27. Choline
  28. Geen alcohol drinken
  29. Calciumrijk voedsel
  30. Suikervrij dieet
  31. Katsklauw
  32. Selenium
  33. Chiazaden
  34. Sojaproducten
  35. Kikkererwten
  36. Eten van linzen
  37. Lijnzaadolie
  38. Eten van hete pepers
  39. Oergranen
  40. Groene thee