Home / Aandoeningsgroepen vs voeding / Hartaandoening-groep

Hartaandoening

Aandoeningsgroep vs voeding

Onderstaand is een overzicht te vinden van voedingsbronnen die kunnen helpen bij het genezen of dragelijk maken van de ziekte, gesorteerd of relevantie.
Let op! Ben u bewust dat het samengevoegde groepen betreft en dat behandelingen niet zonder meer op alle aandoeningen van toepassing zijn. Klik op de afzonderlijke aandoeningen om een meer specifiek overzicht te zien.

Wilt u met meer detail en intelligentie zoeken door het systeem dan verwijzen we u toch naar de symptomenzoeker

Aandoeningsgroep Top voedingsbronnen
Hartaandoening
(Hartzakje-ontsteking (chronisch),
Hartzakje-ontsteking (acuut),
Hartzakje met vochtophoping (Harttamponade ),
Hartspierontsteking (Myocarditis) ,
Stabiele agina (hartkramp),
Instabiele angina (hartkramp),
Hartklepafwijking,
Hartgeruis ,
Hartstilstand - Hartfalen,
Hartinfarct - hartaanval,
Hartblok,
Hart- en vaatziekten,
Hart- en vaatziekten,
Hartinfarct - hartaanval (mannen),
Hartinfarct - hartaanval (vrouwen),
Boezemfibrilleren,
Hartritmestoornis,
Boezemfladderen)
  1. Weinig alcohol drinken
  2. Geen natriumhoudende producten eten
  3. Cayennepeper
  4. Gezond eten
  5. Omega-3
  6. Pinda
  7. Magnesium
  8. Eten van broccoli kiemen
  9. Vitamine C
  10. Vitamine B1
  11. Vitamine E
  12. Meten van hersen-natriuretisch peptide (BNP) in bloed
  13. Olijfolie
  14. Calcium
  15. Coenzym Q10 - CoQ10
  16. Digitalis
  17. Walnoten
  18. Eten van bananen
  19. Boerenkool
  20. Haver
  21. Eten van noten
  22. Tarwekiemolie
  23. Niet vet eten
  24. Geen alcohol drinken
  25. Magnesiumrijke voeding
  26. Knoflook
  27. Teunisbloemolie
  28. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  29. Supplement Ateronon
  30. Beperkt eten van rood vlees
  31. D-ribose
  32. Vitamine D
  33. Choline
  34. Kersen
  35. Gevolg van energiedrank
  36. Regelmatig eten van chocolade (puur)
  37. Calciumrijk voedsel
  38. Suikervrij dieet
  39. Eten van suikers beperken
  40. Katsklauw