Home / Aandoeningsgroepen vs voeding / Hoge bloeddruk-groep

Hoge bloeddruk

Aandoeningsgroep vs voeding

Onderstaand is een overzicht te vinden van voedingsbronnen die kunnen helpen bij het genezen of dragelijk maken van de ziekte, gesorteerd of relevantie.
Let op! Ben u bewust dat het samengevoegde groepen betreft en dat behandelingen niet zonder meer op alle aandoeningen van toepassing zijn. Klik op de afzonderlijke aandoeningen om een meer specifiek overzicht te zien.

Wilt u met meer detail en intelligentie zoeken door het systeem dan verwijzen we u toch naar de symptomenzoeker

Aandoeningsgroep Top voedingsbronnen
Hoge bloeddruk
(Genetisch bepaald hoge bloeddruk,
zwangerschapshypertensie (hoge bloeddruk zwangerschap))
  1. Tarwegras
  2. Tamarinde
  3. Kalium
  4. Oregano olie
  5. Levertraan
  6. Kiwi
  7. Drinken van zwarte thee
  8. Cayennepeper
  9. Voldoende groente en fruit eten
  10. Bietensap
  11. OPC druivenpittenextract
  12. Magnesium
  13. Knoflook
  14. Coenzym Q10 - CoQ10
  15. Vitamine D
  16. Geen druiven eten
  17. Moerbeien
  18. Arginine
  19. Calcium
  20. Vitamine B2
  21. Groene thee
  22. Gojibessen
  23. Granaatappel
  24. Taurine
  25. Carnosine
  26. Magnesiumrijke voeding
  27. Geen natriumhoudende producten eten
  28. Regelmatig eten van Ananas
  29. Cholesterolverlagend dieet
  30. Resveratrol
  31. Appelazijn
  32. Puur chocolade (min. 70%; )
  33. Cranberry
  34. Eten van rode bieten
  35. Koper
  36. Lijnzaad
  37. Eten van linzen
  38. Olijfblad
  39. Levensmiddelen met een laag of verlaagd natriumgehalte
  40. Lijnzaadolie