Home / Behandelingen / Gevolg van acrylamide

Gevolg van acrylamide

  • Artikel
  • 2021-03-02

Acrylamide is een chemische stof die veel wordt gebruikt bij de productie van papier, kleurstof en andere industriële producten. Het kan ook worden gevormd wanneer bepaalde voedingsmiddelen op hoge temperaturen worden gekookt. Bij het frituren, bakken of braden van bepaald voedsel, zoals aardappelen of granen, kan acrylamide ontstaan. Frieten en chips kunnen bijvoorbeeld meetbare acrylamidegehalten hebben. Acrylamide wordt ook aangetroffen in sigarettenrook.

Hoe worden mensen blootgesteld aan acrylamide?

Voedsel- en sigarettenrook zijn de belangrijkste bronnen van blootstelling aan acrylamide.

Hoe komt acrylamide in voedingsmiddelen terecht?

Wanneer bepaalde voedingsmiddelen bij hoge temperaturen worden gekookt, kunnen suikers, zoals glucose en fructose, reageren met het vrije aminozuur asparagine om acrylamide te vormen. Acrylamide vormt zich als onderdeel van een chemische reactie, bekend als de Maillard-reactie, die bijdraagt ​​aan het aroma, de smaak en de kleur van gekookt voedsel. Acrylamide is een van de honderden chemicaliën die zich kunnen vormen tijdens de Maillard-reactie.

Zijn de acrylamidegehaltes gereguleerd?

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA)werkt momenteel aan richtsnoeren voor de industrie over de verlaging van het acrylamidegehalte in voedingsmiddelen. FDA reguleert ook de hoeveelheid acrylamide in verschillende materialen die in contact komen met voedsel. Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) reguleert de acrylamidegehalten in drinkwater.

Hoe kan ik de blootstelling van mijn gezin aan acrylamide verminderen?

Neem een ​​gezond, uitgebalanceerd eetplan aan dat bestaat uit fruit en groenten, mager vlees, vis, vezelrijke granen en bonen.

Andere tips:

  • Bak voedsel op 170 graden Celsius (338 graden Fahrenheit) of lager.
  • Kook aardappelreepjes, zoals frites, goudgeel in plaats van goudbruin.
  • Rooster brood tot de lichtste kleur die aanvaardbaar is.
  • Week rauwe aardappelschijfjes 15-30 minuten in water voordat je gaat braden of braden. Giet af en dep ze droog voor het koken.
  • Bewaar geen rauwe aardappelen in de koelkast.

Ascii art is not a thing of the past. You can use them to describe emotions and to create drawings using characters.


Was dit artikel nuttig? 


Niet gevonden wat u zocht? Zoek verder in de