Home / Aandoening en voeding / Brandend maagzuur (zuurbranden)

Aandoening en voeding

Brandend maagzuur (zuurbranden)

Voeding beheerst een belangrijk deel van uw leven. Vaak is het kiezen voor een gezond alternatief eenvoudig.
Onderstaand is een overzicht gegeven van gekoppelde voedingen.
Deze lijst is automatisch gegenereerd en gesorteerd aan de hand van de symptomenzoeker data.

1

Brandend maagzuur (zuurbranden)

Voedingbronnen

  1. Eten van Druiven
  2. Polyfenolen (bijv. blauwe bessen)
  3. Vermijden van koolzuurhoudend drank
  4. Rustig eten
  5. Vermijden van koffie
  6. Niet eten voor slapen
  7. Appelazijn
  8. Weinig alcohol drinken
  9. Lavendel
  10. Paardenbloem
  11. Johannesbrood
  12. Vaker maar dan kleine maaltijden
  13. Niet vet eten
  14. Vermijden van sterke thee
  15. Melk drinken
  16. Vermijden van scherp gekruid eten
  17. Goed kauwen op het eten
  18. Vanillepudding eten
  19. Betaïne HCL supplement
  20. Natriumbicarbonaat
  21. Aardappels
  22. Geen cafeïne - cafeïnevrij dieet
  23. Zoethout
  24. Gember
  25. Kaneel
  26. Venkel
  27. Appels
  28. Zoethoutextract
  29. Chloride
  30. Amandelen
Symptomenzoeker

2

Brandend maagzuur (zwangerschap)

Voedingbronnen

  1. Vanillepudding eten
  2. Melk drinken
  3. Vermijden van koffie
  4. Vermijden van koolzuurhoudend drank
  5. Vermijden van scherp gekruid eten
  6. Goed kauwen op het eten
  7. Vaker maar dan kleine maaltijden
  8. Chloride
Symptomenzoeker

3

Maagaandoening

Voedingbronnen

  1. Gember
  2. Regelmatig aardappelen eten
  3. Venkel
  4. Eten Uien
  5. Eten van Druiven
  6. Rustig eten
  7. Jeneverbes
  8. Spitskool
  9. Eten van spruiten
  10. Natriumbicarbonaat
  11. Vitamine D
  12. Golenseal
  13. Honing
  14. Limoen
  15. Vaker maar dan kleine maaltijden
  16. Duizendblad (Achillea millefolium)
  17. Curcuma - geelwortel
  18. Bosbessen
  19. Wittekool
  20. Voldoende groente en fruit eten
  21. Chlorofyl
  22. Kruidnagel
  23. Gevarieerde voeding
  24. Savooiekool
  25. Aftreksel van Roomse kamille
  26. Zoethout
  27. Fenegriek
  28. Regelmatig advocado eten
  29. Romanesco
  30. Weinig alcohol drinken
  31. Rode iep
  32. Chili peper
  33. Moerbei
  34. Radijs
  35. Geen alcohol drinken
  36. Pau d'arco
  37. Wortels
  38. Appels
  39. Okra
  40. Extra vitamine
  41. Sulforafaan
  42. Vijgen
  43. Appelazijn
  44. Toedienen van spijsverteringsenzymen
  45. Dieet
  46. Eten van broccoli kiemen
  47. Zink
  48. Flavonoïden (bosbessen, bramen etc.)
  49. Zoethout (wortel)
  50. Niet vet eten
  51. Lavendel
  52. Erwten
  53. Eten van sinaasappels
  54. Bittere scheefbloem
  55. Vezelrijke voeding
  56. Voeding geven
  57. Spinazie
  58. Beperkt eten van bewerkt vlees (o.a. worstjes, ham, bacon)
  59. Heemstwortel
  60. Eten van bananen
  61. Andere voeding
  62. Quinoa
  63. Lactobacillen - probiotica
  64. Artisjokken
  65. Voldoende tijd nemen voor voeding
  66. Eten van bieten
  67. Honing met kaneel
  68. Polyfenolen (bijv. blauwe bessen)
  69. Geen meelproducten
  70. Knoflook
  71. Johannesbrood
  72. Zoethoutextract
  73. Betaïne HCL supplement
  74. Groene thee
  75. Groene bananen
  76. Shiitake
  77. Zure melkproducten
  78. Kiwi
  79. Komkommerkruid
  80. Valeriaan
  81. Bladsla
  82. Omega-3
  83. Kaasjeskruid
  84. Cayennepeper
  85. Rozijnen
  86. Vitamine B12
  87. Wilde indigo
  88. Katsklauw
  89. Eten van schaaldieren
  90. Geen vezels eten
  91. AM. vogelkers
  92. Propolis (bijen)
  93. Water met citroensap
  94. Foliumzuur
  95. Kokosnoten melk
  96. Keltisch zeezout
  97. Geen zwarte thee
  98. Dikkere voeding
  99. Granaatappel zaden
  100. Cranberry
Symptomenzoeker

Lees verder